lunes, 5 de mayo de 2014

POLLASTRE A LA TARONJA AL FORN

Aquest pollastre al forn amb taronja queda molt bé, jo sempre ho feia a la llimona però Cristina em va dir un dia que l'havia cuinat així i vaig pensar que calia provar-ho, el pollastre és molt versàtil, així que per als que els agradi variar la forma de cuinar és fantàstic.







INGREDIENTS:
1 Pollastre
1 ceba gran
3 grans d'all
3 taronges
2 Patates grans
Sal, pebre, pebre vermell
Oli oliva
1 copa de conyac
1 branqueta de romaní

Preparem una safata que pugui anar al forn, jo li posso sempre paper de forn perque no enganxi i  després també es més facil de netejar.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes de 1/2 cm de gruix. Fem una capa amb les patates que cubreixi el fons
Pelem i tallem a rodanxes la ceba i les posem a sobre les patates. Salpebrar.
Tallem el pollastre a quarts o com ens agradi, si els trossos són més petits necessitarà menys temps de forn.
Jo normalment tallo a quarts les cuixes i el pit en dos. Salpebrar.
Pelem els alls i  tallem a trossos petits, escampar per sobre el pollastre,  finalment possem per sobre el pebre vermell,  la capeta de pebre li dona color al pollastre.
Regar el pollastre amb un raig d'oli

Exprimim 2 taronjes i reservem el suc.

L'altra taronja la netejem bé sota l'aixeta amb un raspall.
La tallem a rodanxes i possem per sobre el pollastre  i també entremig.
Aboquem el suc de les taronjes i la copeta de conyac.
Finalment li he possat una branqueta de romaní.

Ficar la safata al forn a 190º fins que estigui daurat.
Durant la cocció vigilar que no es cremi massa, anar donant voltes i  regant amb el suc de la safata.

Bon profit!!!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario