viernes, 30 de mayo de 2014

CUSCÚS amb verdures al curri

El cuscús és una sèmola de blat dur amb la qual podem elaborar receptes molt saboroses.
Es un manera diferent de menjar cereals, i amb verduretes es lleuger i apte per persones vegetarianes.
Si encara no ho heu tastat us animo a provar.

INGREDIENTS: (2 persones)
Cuscús precuit
1 ceba
1/2 carbassó
1/2 alberginia
2 pastanagues
oli d'oliva, 1 cullaradeta de mantega
sal, pebre,1 polsim de comí
2 cullaradetes de curry
1 got petit de vi blanc
Ametlles torrades


ELABORACIÓ:
Es poden comprar les ametlles ja torrades i si les voleu preparar a casa, aqui ho explico Ametlles torrades.

Posem el brou de verdures  a bullir en un cassó, la mateixa quantitat de brou que la que farem servir de cuscús, quan arrenqui el bull, apaguem el foc, afegirem 1 cullaradeta de mantega i el cuscús, remoure una mica i deixar tapat màxim 5 minuts.
Passat aquest temps remoure amb una cullera de fusta per separar els grans, amb cura de no aixafar-los, així s'aconsegueix un cuscús sense grumolls. Reservar.

Tallem la ceba en juliana, el carbassó, l'albergínia i la pastanaga a trossets.
Posem oli en una paella i quan estigui calent afegir la ceba, donar unes voltes, després la pastanaga, salar  i sofregir una mica, finalment l'albergínia i el carbassó.
Sofregir a foc mitjà uns 10 minuts.
Quan estigui  cuit afegir les 2 cullaradetes de curri, el polsím de comí i 1 got petit de vi blanc, continuar cuinant fins que s'hagi evaporat gairebé tot el líquid.

Afegir el cuscus a la paella i barrejar amb les verdures.
Presentem el plat amb unes ametlles torrades per sobre, també es poden afegir a la paella en el moment que posem el cuscús.


Les especies es poden variar segons les nostres preferències, o afegir mes o menys quantitat
Si no tens brou de verdures, es pot fer servir una pastilla concentrada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario