lunes, 2 de junio de 2014

BACALLA GRATINAT

El bacallà es un peix blanc, però si es menja assecat i rehidratat aumenta el seu greix i en aquest cas nutricionalment es considera dins dels peixos blaus.

Aquesta recepta es perfecta si tens convidats vols quedar bé però no et vols pasar el matí a la cuina.
El pots deixar a punt per gratinar  i mentre us asseieu a taula es gratina.


INGREDIENTS: (2 persones)
Bacallà al punt de sal
2 ous
1 rovell
1 gra d'all
1 Patata
Farina de blat
Oli d'oliva

Salsa de piquillos:
Tomàquet fregit
1 llauna de pebrots del piquillo
2 grans d'alls, sal

ELABORACIÓ:
El bacallà l'he comprat congelat al punt de sal, el dia abans l'he deixat a la nevera perquè s'anés descongelant.
Pots preparar la salsa de piquillos el dia abans i així tindràs menys feina.

Salsa de piquillos:
Tirar en una paella una mica de l'oli d'oliva i sofregir els alls tallats en làmines.
Afegir els pebrots i fregir amb els alls uns minuts.
Afegir el tomaquet fregit, Rectificar de sal
Triturar amb una batedora, afegint el liquid que queda a la llauna dels pebrots.
Reservar.

All i oli:
Per fer l'all i oli, tindrem els ous a temperatura ambient.
Posem 1 dent d'all tallada a trocets al got de la batedora, sal,  l'ou sencer, el rovell i l'oli. Deixem al fons del got sense moure el braç de la batedora, la conectem i quan ja comença a lligar anem fent moviments de baix a dalt, fins aconseguir la quantitat que volem si es necesari afegim més oli. Reservar a la nevera.

Enfarinar el bacallà i fregir en paella amb oli calent, volta i volta lo just perque el peix quedi sellat, per dintre ha d'estar una mica cru. Reservar
Pelar les patates,  tallar a rodanxes i fregir en oli calent. Reservar


Posar en la plata del forn: salsa de piquillos, les patates, el bacallà.








Cobrir el bacallà  amb all i oli per sobre fent una capa gruixuda.
Enfornar amb el forn precalentat i gratinar fins que estigui daurat, es poc temps ja que tenim tots els ingredients practicament cuinats. 

Molt bo!!!!!!!!!!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario