viernes, 7 de febrero de 2014

SABONS ARTESANS



El millor per la nostra pell son els productes naturals, això ho sabem tots, però quan fas servir sabons artesans te n'adones i quan els elabores enténs el perquè. 

La meva amiga Noe els prepara amb carinyo perque quan creus en alguna cosa no pot ser d'altra manera, ho sé perquè vam començar a fabricar juntes. T'estimu Noe !!!!

La podeu trobar cada diumenge al Casc Antinc de Tordera, concretament al final del Carrer Doctor Trueta.
A més de sabons,  també trobareu complements de ganxet i trapillo.

Quan compres a un artesà, col · labores a construir una economia mes sostenible, afavorint el treball a les persones del teu entorn.



PROCÉS D'ELABORACIÓ
Els sabons que Noe elabora estan preparats amb el que s'anomena procés de saponificació en fred , es denomina així a l'elaboració de sabó sense font calorífica externa . Es parteix d'uns greixos a temperatura baixa i aquests a causa de la reacció de la saponificació experimenten un augment de temperatura que porta a  la la fase de gelificació . Amb tot aquest procés s'aconsegueixen sabons  d'hidròxid sòdic o sosa càustica , es pot afegir olis essencials , infusions de plantes , additius naturals com la civada , sèsam , llavors de rosella, fulles i flors de plantes .
En cas d'utilitzar colorants són sempre de grau cosmètic o alimentari . Els olis utilitzats també poden donar-li color , des d'un verd intens al blanc pur  passant pels tons taronja i marfil .
En ser elaborats a mà, conserven la glicerina natural i combinats adequadament amb els diferents tipus d'olis i greixos, s'obté un sabó que s'ajusta a cada necessitat i resulten molt efectius . En contenir pocs o cap ingredient d'origen sintètic , es nota a la pell al poc temps d' utilitzar-los.
Requereix d' un curat de 4 a 6 setmanes.



Per a mi, elaborar i utilitzar aquests sabons és més que una moda, és una manera de viure. Crec que hauríem d'intentar deixar el planeta una mica millor de com es troba i ser respectuosos amb el nostre cos i el medi ambient. 





2 comentarios:

  1. Lo natural ,todo un arte !!! mis felicitaciones a la bloguera y a la Noe por esos jabones naturales, tan buenos y bonitos !!!

    ResponderEliminar