martes, 25 de marzo de 2014

PA DE PESSIC

Aquest pa de pessic, suau i esponjós serveix de base per a altres preparacions, com la tradicional mona de Pasqua i pastissos d'aniversari. 
Pots decorar al teu gust, jo ho he fet de la forma tradicional amb sucre llustre per sobre.
Així tal com està es perfecte per menjar amb xocolata desfeta o en rajola.

INGREDIENTS:
6 ous mitjans
150gr. sucre blanc (el normal)
75 gr. de farina de blat
75 gr. de Maizena
un pessic de sal
Per donar el gust: Ratlladura de taronja, o de llimona o canyella o el que més us agradi.
Per decorar: Sucre glas
Motlle: desmuntable de 20 a 23 cm de diàmetre


PREPARACIÓ:
Treieu els ous de la nevera, es important que estiguin a temperatura ambient.

Primer de tot perque no s'enganxi el pa de pessic, cobrir el motlle amb paper de forn o untar-lo amb mantega i espolvorejar amb farina.

Preescalfar el forn a 180 º calor només per baix. 

Separem els rovells de les clares. Recorda que si et costa tens aquest truc Separar yemas y claras

Posem en un bol el sucre i després els rovells i es baten amb les varetes elèctriques (uns 3 minuts) fins que doblin el seu volum, veureu que van canviant de color i es fa més clar, aquest és el moment d'afegir la ratlladura o sabor que us agradi, es torna a batre una mica.


A continuació barregem  i  tamisen les farines, ens podem ajudar d'un colador per tamizarlas. 
Aquesta preparació no porta llevat,  però es molt important batre bé la preparació i tamisar les farines, si no esteu segurs de fer bé aquests passos es el moment si voleu d'afegir 1 culleradeta de cafe de llevat tipus Royal,  s'ha de barrejar amb les farines.
Es van incorporant les farines a poc a poc als rovells i tornem a batre la preparació.

En un altre bol posar les clares amb el pessic de sal, la sal ajuda a que es montin i també a realçar el gust. Les muntem amb les varetes elèctriques a punt de neu (ja sabeu que es pugui donar la volta al bol sense que caiguin, no cal provar-ho, jajaja).
La Merche ho va fer a mà i la veritat es que costa bastant, però no es impossible.
Incorporem una part de les clares muntades a la massa, barregem tot suaument amb la pala i amb cura intentant que les clares no perdin volum, quan estigui integrada, afegim l'altra part i barrejar una altra vegada amb moviments envolvents,  no barrejar molt, el just, quant  més es treballa més baixan. 

Omplim el motlle  i possem a sobre de la reixeta del forn, col-locar al centre del forn   i baixar la temperatura a 170 º. 
Enfornar uns 25 ó 30 minuts, si veiem que es torra massa posar per sobre un paper d'alumini,  però no obrir el forn abans dels 20 minuts.
Passats els 25 minuts punxar amb una broqueta al centre, ha de sortir completament neta si queda massa enganxada deixar 5 minuts més i torna a punxar, quan surti neta està llest.

Apagar el forn i deixar la porta entreoberta 10 minuts, després deixar la porta completament oberta 10 minuts més, així evitem el canvi brusc de temperatura i que baixi de cop.

Treure del forn i deixar refredar uns 15 minuts sense desemmotllar, passat aquest temps treure del motlle i deixar  que refredi completament abans de decorar.

Per la decoració, el cobrim de sucre llustre.
Es pot conservar embolicat amb plàstic film, durant uns 4 dies en perfectes condicions.



Si el motlle es més gran s'ha d'aumentar les quantitats dels ingredients proporcionalment.
Per un motllo 30 cm. necessitem; 8 ous, 200 gr de sucre, 100 gr de farina de blat i 100 gr. de Maizena

No es veu molt bé,  però aquesta es una de les preparacions que es poden fer amb aquest pa de pessic.
Mona de Pasqua





No hay comentarios:

Publicar un comentario