miércoles, 5 de marzo de 2014

COCA DE LLARDONS

Coca de llardons per carnaval, per la revetlla de Sant Joan o perque ve de gust, tant es... aquesta és fàcil de fer i necessitaràs molt poc temps a la cuina per tenir preparada una bona coca.
Podriem fer a casa la pasta de full, però les que venen son prou bones, jo normalment compro la del Lidl però ara no tinc cap aprop, aquesta del Mercadona  tampoc esta malament.
Un altre dia faré la de briox amb llardons.




INGREDIENTS:

- Una planxa de pasta de full
- 100 gr. de llardons
- 75 gr pinyons
-Sucre
- 1 ou per pintar la coca






Primer agafarem els llardons i els triturarem amb la picadora, si no teniu es pot fer ficant els llardons amb una bossa de plàstic i després amb un corró o ampolla pasant per sobre fins que tingui el gruix que vulgueu. A mi m'agrada que es noti una mica.

Estirem una mica la planxa de pasta de full amb el corró i una mica de farina perque no s'enganxi. A la part central distribuir la meitat dels llardons i una cullerada de sucre.
He fet servir el mateix paper que ja porta la massa per estirar la pasta de full.







Plegarem una part per sobre com si fos un llibre i afegirem  a sobre els llardons que ens quedan.

 Tancarem amb l'altre part, ha de quedar així.










Li tirem una mica de farina per sobre i amb el corró estirem bé la massa, veureu que els llardons es van integrant , que quedi ben fineta.

Col · locar la massa en una safata de forn folrada amb paper d'enfornar.
Li doneu forma cuadrada o com vulgueu i amb un ganivet se li poden fer unes marques per fer el final de la coca i quedi maca.








Batre l'ou,
amb un pinzell pintar la coca i escampar els pinyons per sobre, així quedaran enganxats.








Finalment afegir el sucre per sobre generosament, ja que els llardons són salats i ho necessita perquè quedi dolç.



Enfornar i coure a 190º uns 25 minuts.
Costa més d'explicar que de fer!!!!! senzilla i bona.


No hay comentarios:

Publicar un comentario